Turisme

2Turismeantropologi kan groft sagt deles op i to lejre:
#1 Turismens virkning på værtssamfundet, med særligt fokus på sociale interaktioner mellem værter (lokalbefolkningen) og gæster (turister), herunder især hvilke kulturelle implikationer det har for værterne.
#2 Gæsterne og deres oplevelser og reason-to-go. Dvs., analyser af turisters motivationer og oplevelser undervejs på ferien. Fokus har især været centreret omkring en forståelse af ferien, som værende det modsatte af hverdagen


DEN EKSOTISKE UDKANT?

theexoticotherMange fremhæver turismen og oplevelser i udkantsdanmark som en vej henimod økonomisk vækst og øget befolkningstal.

Jeg kommer her til at tænke på Udkantsdanmark som et fremmed eksotisk sted, hvor turister rejser hen, for at se lokalbefolkningen. Jeg har selv lavet et feltstudie i Sydøstasien, hvor turister besøgte lokale, indfødte folk ude i regnskoven. Denne form for turisme oplevede jeg som enten hadet eller elsket, for er det for turisternes eller lokalbefolkningens skyld, at denne form for
turisme eksisterer? Der er ingen tvivl om, at det forstyrrer deres hverdag, men samtidig er der rigitg mange, som kan tjene til føden derhjemme, frem for at skulle rejse langt væk og være væk fra familien i længere tid. Er det også for at hjælpe alle de mennesker, som bor i udkantsdanmark, at de skal reddes af turister, som lægger en masse penge. 

Regeringen har for nyligt offentliggjort deres turismestrategi. Læs den her og se fokus ift landdistrikterne.